web
counter
Prilagođavanje: TYPO3,Magento,PrestaShop,OpenCart,Joomla,Wordpress
Skip to main content

Neverovatno fleksibilno

 

Više od 6.000 ekstenzija poput Vesti, RealURL za sofisticirano generisanje URL-ova stranica ili Grid Elements proširuju osnovnu funkciju TIPO3. Objavili su svjetski razvijatelji iz celog sveta. I tvoja nezavisnost? Garantovano od 1.800 agencija. Na taj način zadržite CMS fleksibilno i uštedite vaše investicije.

6.000 ekstenzija i stalno raste njihov broj

TIPO3 je izuzetno modularan sistem koji se lako može poboljšati sa prilagođenim ekstenzijama. Svi TIPO3 sajtovi su izgrađeni na vrhu TIPO3 jezgra, koji sadrži osnovnu funkcionalnost sistema. Prilagođene ekstenzije deluju sa jezgrom preko stabilnog, jasno dokumentovanog API dodatka. Dok se jezgro TIPO3 ne menja u svakom novom izdanju, interfejsi između ekstenzija i jezgre ne omogućavaju lakše ažuriranje i razvoj budućeg razvoja.

 

TIPO3 Ektension Manager

TIPO3 se oslanja na TIPO3 produžetak menadžera - uključen u jezgru TIPO3 - za instaliranje, aktiviranje i deaktiviranje proširenja na datoj TIPO3 instalaciji. Ekstenzije mogu biti brzo uvezene i instalirane samo sa nekoliko klikova u TIPO3 administratorskom interfejsu.

 

 

 

Ektension Builder pojednostavljuje razvoj ekstenzije

Ektension Builder vam pomaže u izgradnji TIPO3 ekstenzija baziranih na MVC okruženju Ektbase i Templating Engine Fluid. Model možete dizajnirati pomoću grafičkog modelera i kreirati modulove za dodatke ili modul.

 

Sve potrebne datoteke su generirane i imat ćete osnovno ekstenziju gde možete uneti svoju logiku domena.

 

Nasuprot bivšem ekstenziju za kalkstarter, produžitelj ima mod editovanja koji omogućava kontinuiranu upotrebu tokom razvoja. Možete modifikovati automatsko generisane PHP klase (dodati nove metode, modifikovati tijela metoda, dodati komentare i komentare), a graditelj proširivanja čuva vaše promjene, čak i ako zatim preimenujete modele ili svojstva u modeleru.

Ektbase: Ugrađeni MVC okvir TIPO3

Nove verzije TIPO3 CMS-a uključuju ugrađeni okvir za model-pogled-kontroler (MVC) koji se zove Ektbase, koji dozvoljava programerima da iskoriste ovaj popularni šablon programa za programiranje.

 

Izradite lijep pristup podrazumevanom domenom (DDD) za trajne DB zapise, kao i strukturu zasnovanu na akcijama i kontrolama, koja se može koristiti za dinamičke priključke na bilo kojoj strani na prednjoj strani, kao i prilagođeni Backend moduli u samoj TIPO3. Zapravo, većina standardnih backend modula radi sa Ektbase-om.

 

Ektbase je backport karakteristika od TIPO3 FLOV do TIPO3 CMS.

Fluid: Templacija sledeće generacije

luid - TIPO3 sledeća generacija templating motora - koristi se za kreiranje prilagođenih šablona za nadogradnju.

 

Fluid je kreiran za TIPO3 Flov i bio je podnet na TIPO3 CMS.

 

Fluidov pristup kreiranju šablona naglašava jednostavnost, fleksibilnost, proširivost i jednostavan za korištenje. Sintaksa je bazirana na KSML-u i može se proširiti u bilo kojem Veb IDE-u. Sa VievHelpersom, Fluid se može proširiti moćnom funkcionalnošću koja odgovara potrebama prilagođenih veb projektima.

 

Fluid se koristi sa Ektbase-om po defaultu, i može se koristiti samostalno u drugim PHP funkcijama i ima svoj TipoScript Content Object "FLUIDTEMPLATE".

Opsežne konfiguracijske opcije

Gotovo svaki aspekt TIPO3 backend-a je prilagodljiv i prilagodljiv. Backend interfejsi se često mogu konfigurisati koristeći TSConfig. Skoro svi prikazani HTML sadržaj se može konfigurisati pomoću TipoScript-a, deklarativnog jezika konfiguracije koji se koristi u toku TIPO3 za kontrolu izlaznog fronta.